Dorohoi News Logo

„Detectiv în lumea profesiilor” la Şcoala Nr 8 „Mihail Kogălniceanu” [VIDEO|FOTO]

Detectiv in lumea profesiilor_14

Vineri, 6 aprilie 2012, clasa a VIII-a C de la Şcoala Nr. 8 „Mihail Kogălniceanu” a încheiat săptămâna „Şcoala altfel” într-un mod deosebit, coordonaţi fiind de doamna dirigintă, profesor Mariana Vieriu şi doamna psiholog Antoneta Iftimiciuc.

Derularea activităţilor a început cu vizitarea liceelor din oraş şi cu informarea asupra ofertei educaţionale pe care acestea le au. S-a continuat cu vizitarea instituţiilor locale din oras cum ar fi: Politia Municipiului Dorohoi, Judecatoria Dorohoi, Parchetul de pe lângă Juecătoria Dorohoi, Primaria Municipiului Dorohoi, Banca Româna de Dezvoltare, Spitalul Municipal Dorohoi si Patiseria Patty Chips.

Aici elevii au discutat cu reprezentanţii instituţiilor menţionate mai sus, au observat cum se lucrează, cum se iau decizii şi au fost foarte impresionaţi de devotamentul acestora. S-au aplicat interviuri si cadrelor didactice de la Şcoala Nr. 8 „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, interviuri care i-au surprins pe elevi şi i-au motivat pe unii să îmbrăţişeze cariera didactică.

Şirul activitătilor din cadrul săptămânii ,,Şcoala Altfel, s-au încheiat pe 6.04.2012 cu participarea extraordinară a domnului avocat Alexandru Abdulbaki, a domnului ofiţer de poliţie Constantin Ciornea, Florin Tofan agent la politia de proximitate, a domnului invăţător Leonid Enea-consilier educativ al şcolii şi domnul Valerian Vlăescu- director Scoala Nr.8.

Rezultatul final a fost realizarea unei cărti a profesiilor, prezentarea activităţilor din cadrul săptămânii sub forma unui proiect în power point, de către elevele Eliza Termen si Ioana Puiu, precum şi o masă rotundă cu invitaţii. (DorohoiNews.ro)









Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web